Thursday, December 3, 2009

What I got From Ca Last Nite????



Description gambaq tu adalah spty berikut: yg tengah2 tu Sy, Ca & Luke. Pastu yg kiri kanan tu kata ca ialah Cikgu Hong & Cikgu Zai tengah tgk kami bertiga...:D

Last nite masa news, Ca dok berkurung dlm bilik dia dgn Luke. Luke mcm besa dok munggah menan Ca, dan Ca plak mcm besa drawing la kalering la, benda2 yg dia suka la kan...Tiba2 Ca keluaq bawak gambaq atas tu utk saya...saya sgt terharu because despite her nottiness (ada ke word tuh????:D), Ca sgt la sweet dlm mengexpress kasih syg dia kat sy....:-)

Pastu masa nak tidoq tetiba dia suruh sy bancuh milo utk dia. Sy pun bancuh la utk dia. sambil minum sy dok teman dia dok kat meja tu dia pun sembang..."mama..do u love me & adik?", sy pun mesti la ngaku.."of course la mama love both of u..", then dia kata "mama love papa x?", then sy kata "ntah la ca, kalo papa love mama, mama love la papa kut..:P", then dia tanya, "papa ada girlfren ke mama??", then sy kata "ntah, Ca tny la papa seniri..why u ask?kalo papa ada mcm mana?", then she said.."kalo papa ada girlfren ca x suka la...sebab nnt papa mesti dpt baby lain, girl & boy, and papa mesti x miss Ca ngan adik dah kan??"..kalo awak semua jadi saya, apa kah perasaannya bila anak kita ckp mcm tu.....sy rasa dia sentiasa memikirkan hal tu la skrg ni sbb tu dia bertanya mcm tu kat saya...:-( Apa daya saya andai benar benda tu nak jadi kan?? sigh......:-(

Mama love u sho much Ca....!!!

18 comments:

CAK said...

huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!

leezsa said...

Allahuakbar..jauhnye dia pikir nyah..huhuhu...

Mrs.Nury said...

im speechless mira...dlm hati hanya tuhan je tau.Budak sebesar ca pun dh faham ur situation kan.But seriusly im speechless

edrina said...

dear mira,

mmg susah nak deal ngan anak2 mangsa perceraian kan.. They surely feel angry, sad & frustrated.. Ed doakan mira sentiasa tabah so that you can give the right support.. bagi peluang ca express her feelings, grieves her loss moga2 dia akan jadi insan yg cekal, kuat & tabah.. susah ed nak cakap..sememangnya berat mata memandang berat lagiks bahu yg memikulnya.. Hanya doa yg berterusan dapat kami berikan.. moga Allah tunjukkan jalan & permudahkan segalanya..amiin.

ejea aziz said...

KAK...
saya ni peminat akak sefamily dr fp ke fb till blog ni..tp nih br nk komen...
huwaaaaaaa sodihnye..nape leh jd sampai mcm ni..sian kt ca...sampai situ dia pikir..dia jd matured dr umur dia sbnar kn...sabar ye kak...
mudah-mudahan dugaan ni tak lama..n akak sefamily hepi lepas ni..AMINNN

CT said...

huhuhuhu...no words can describe...

afairuz said...

kak..menetes saya baca entry nih..serius..i know u n ur kids are strong..insya-Allah pasnih mesti ada hikmah yang kite tak tau apa bakal menjelma..hope kak mira n kiddos..happy forever..

noor said...

mira saya pengikut setia blog awak...sedihnyeeeee...sayu hati dengar kata2 cha tu...jauhnye dia berfikir...kalau saya mungkin tak tercakap..diam seribu bahasa sekejap...

zubye said...

apa yang ca buat (lukis2) tu memang baik untuk dia.. dia boleh express the way she feels and needs her mama to understands how she feels deep inside.. Ca memang sangat matured the way she think about herself and about others.. you're meant to be best friend with each other mira.. so lucky you have her by your side.

Untuk ca, auntie doakan segalanya yang terbaik ok.. jaga mama dan jaga adik Luke ok.. kalau ca sedih.. express kat mama.. tak mau simpan dalam hati k.. kalau ada rasa tak sedap dalam hati.. ca let go..luahkan semua dekat mama k.. let mama be your shoulder to cry on k. Ibu lah segala2nya dalam hidup kiter.. ibu tidak akan pernah mengecewakan. trust me :-)

ok take care to all of u :-)

MamaFaMi said...

Aduhai sayunya... tanpa disedari, air mata menitis...

Mama doakan yang terbaik buat Miera sekeluarga ye... Amin...

Mrs.FHM said...

sedey kak mira.... harap2 Allah permudahkan perjalanan hidup ca juga k.mira dan luke...

Anonymous said...

kak, im one of ur silent reader dr zmn fp lg tau masetu sy stdy lg...seronok sgt bace pasal ca...then akak stop fp..x tau akak ade fb...laz2 bukak fp baru tau akak ade blog...kak, sedih sgt dgn ape tejd..pd sy akak n abg poji sweet sgt...kak miera, bertahanla dgn ujian ini...demi ca n luke...i luv u so much kak miera...semoga allah memberikan kebahagiaan juga buat akak satu hr nant...amin amin amin..b strong k sis...mmuuuaaahhhh

HaslinaFirdaus said...

SALAM MIRA...
Sedih betul dgr citer mira... tp saya doakan semoga mira tabah menghadapi hari yg mendatang... Untung mira, sebab Ca matang sangat kan... semoga Ca pun tabah menghadapi hari yg mendatang... jadi anak yg baik utk mama dia...

dilaOHdila said...

ca ni matured. Mudah faham apa yang berlaku. sian kat ca. Moga mama tabah selalu...miss U!

mierafaziera said...

tq semua...harap2 semua kesedihan ni akan berakhir tahun 2010 ni...:-(

Anonymous said...

Found your blog via model 80 an. Can't help suggesting u to read this blog www.wonderyears.blogspot.com. A very good blog from a single mother of 3. This is her 3rd blog. S lot of life lessins she shared in her blog.

Anonymous said...

Oops sorry, the blog is beyond6years.blogspot.com.

mierafaziera said...

Dear Anon, will check the blog tomorrow..tq for ur suggestion!!:-)