Thursday, January 7, 2010

Ca Dah Darjah Satu!!!


Peralatan utk ke SK Taman Desa nya, Pooh's set, sebenaqnya Ca nak set Power Puff Girl, tapi beg yg kami aimkan tu bila nak gi beli dah abis stok, maka tukaq la ke Pooh..:P


Peralatan utk ke Sek Agama dia, dia nak set Barbie & The Three Musketeers..


Bekfes b4 school is a must..!!dari Qdees dah mmg wajib dia bekfes b4 off to school!!


Siap sedia nak pi school..subuh2 kena turun ke bas kul 6.40am..:-)


Ni pic kat SK Taman Desa, Ca dlm kelas 1 Arif..!!:-)


Ni masa dia balik dari Sek. Agamanya..naik bas Ayah Nayannya..:-)

Assalamualaikum semuaaaa..!!!happy new Year!!! Ish la tahun ni best nyaaa..Ca dah naik djh 1!! Sgt emo okeh dari menyediakan persiapan sekolah smp la bila menghantaq dia ke sekolah ari tu..

Dia sekolah sesi pagi kat Sek Keb Taman Desa. Kat sek keb. ni Ca pakai baju kurung lengkap bertudung. Itu mmg pilihan dia. Dia x nak pakai gown katanya. "Melayu la sket mama" katanya bila sy pujuk dia pakai gown selang2 dgn baju kurung utk kesekolah...:D Ca masuk darjah 1A atau 1 Arif. Sgtlah terharu menunggu dia di hari pertama persekolahannya. Kami tunggu smp dia recess time dia, teman dia kat Kantin semua...excited sgt. Subuh2 tu sy menghantar dia ke sekolah dgn sama2 ikut dia naik bas sekolah tu. Sy hantaq smp gate jek...Then dtg kendian dgn papa dia. Masa kami smp tu depa semua dah habih assembly, bangga sgt bila Ca bagi tau dia terpilih utk naik stage sebagai model utk uniform yg lengkap & kemas. X sia2 buat persiapan dan berjaga smp tengah malam sbl school day siapkan uniform dia semua...:D

Sek Agama plak dia belah petang dari kul 2.30pm - 5.15pm. dia sek kat Sekolah Agama Darul 'Ulum terletak satu pagaq dgn Masjid Taman Desa nih...teman gak dia kat sek agama tu..Ish x sangka anak sy dah besaq, dah Djh 1 dah dia..

To Ca, mama doakan Ca diberikan hati yg terang dan akal fikiran yg bijaksana utk menerima segala ilmu yg dicurahkan oleh guru2 mu okeh..Ca lah harapan keluarga kita, semoga Ca berjaya di dunia dan akhirat..aminnnn..:-)

3 comments:

darling8tabby said...

tu dia kelenkapan ca..kelas ok...
happy new year mira :)

mierafaziera said...

Finas: happy nu yr 2 u 2 dear..!!:-)

edrina said...

Comel & kemas ca! Belajar rajin2 ya ca! Jadi anak yg baik ya!