Tuesday, January 26, 2010

OSRC Family Day Out 2010 @ Kalumpang Resort!!


Kami smp2 tu org dah abis briefing, terlmbat keluaq sbb sy tetidoq lps subuh, teruih terlmbt bgn!!Ikut plan, Mr. X cuma hantaq ja kami, then dia balik, then esoknya dia akan dtg ambik kami balik..smp sana, mostly kawan2 sy tahan dia x bg balik, sy pun tahan dia jugak sbb dah smp baru rasa ssh klu dia x dak, nak tgk2 anak2 klu sy join apa2 xtvt kan..dia x mau, bila sy tahan dia kata tidoq ja sana sbb Abg Pojie opismate sy dah agreed nak bg dia tumpang tidoq bilik dia...dia tetap x mau sbb segan org akan mengata katanya. So sy pun x kisah la dia nak balik, tapi bila opismate lain semua suruh dia stay, dia pun jadi seronok, tambah2 mcm2 xtvt ada esp. dia suka karaoke kan??maka stay la dia sehingga ke akhir rancangaaannnn....!!!:D Itulah kesahnya knp muka dia ada di family day OSRC aritu...:-)


X sabaq nak berendam dah nih...dah check in, ada lbh kurang 2 jam lg utk xtvt lain, maka digunakan utk membawa anak2 berendam kat sungai dpn chalet kami!!


Ca had so much fun in the splish splash time!!!x ingat sejuk dia walo muka dah pucat2 berendam!!


Si Luke sgt la penakuttt!!dia pny gheyau la bila papa dia masukkan dlm ayaq sungai tuuu..sejuk pun yaaa..!!!Cian Luke...:D


Masa ni sy dgn Ca masuk game ikat kaki berdua dan jalan serentak..lawakkk..last2 ku hangkat jek ca dan bwk lariiiikk!!:D


cari gula2 dlm tepung!!!


Ca menang game, dpt la pezennnn..dia bkn kira pezen apa, janji dpt pezen ja dia puaih hati dahhhh!!!:D


Muka sgt gembira sy ketika mendapat sepinggan hasil yg di BBQ sendiri ok kawan2..:D, mana x gemokk, dpt mkn cukup sukaaaaaaaaaaa!!:D Malam tu jugak ada karaoke, sempat la sy merenggah 2 lagu dangdut!!:D


Sy bersama kak era, kak wan & kak leena...teman kepala gila2 dan kaki merapu di opus nih !!:D


2nd day, 1st thing in the morning kami semua kena join Poco-Poco...!!!Akhirnya baru sy dpt buat..selama ni sgt lah bodoh, step sng mcm tu pun sy x reti ikuttt!!!:D


Ca ready utk main game!!


Masa ni saya masuk game isi air dlm straw then lariiii..masukkan plak dlm botol..:D


Mr.X masuk game tiup belon dan kasi pecahhh!!!:D


Luke dgn sorang anak opismate sy, nama budak tu Luqman jugakkk..tu yg dia suka main2 dgn Luke tu sbb nama sama katanya..:D


Kami dpt group 5,dlm keseluruhan Group kami dpt No. 5. Tu Ca dan anak2 group 5 yg lain tengah bertungkus lumus bukak pezen yg kami dpt!!:D

5 comments:

dilaOHdila said...

salam mama ca
waduh bestnya gi outing
ni hangpa punya deprt ke mama?
wow....PMB ni dah tak dak XTVT
duk jar lah dalam karong ni, sampai buhsan hah
cute aa si Luke....

mierafaziera said...

Dilla: ni Opus pny Sports & Recreational Club yg organize, so open utk Sports members je la..bkn utk semua staff.;-)

Aiza Azril said...

happpeningnya! best sgt, tgk ca pun enjoy habih!! kalau la dpt join family day mcm ni alangkah seronoknya! :):)

Anonymous said...

aku mmg teringin nak p kalumpang ni.. depa kata berkelah situ best... ye ke!? zaRina

mierafaziera said...

Ina: mmg best Ina, kena bayq rm5 per entry klu saja2 nak walkin ja, tp worth pay la..sbb bersih ja sungai dia dan semua tpt dia tau!!!!