Tuesday, January 19, 2010

Jalan2 Di Melaka..

last wiken pi Melaka, plannya (sy yg plan sorang2), ingat kan keta siap nak teruih test drive mkn ikan bakaq kat Umbai. Mmg dah berniat la pasai budak yg cat keta tu kata keta siap ptg jumaat. Berangan la kan...tiba2 keta x siap cat, budak tu kata sabtu pagi plak...sabtu pagi tunggu x siap jgk, bdk tu kata kul 5pm. Kul 5pm dia call kata keta x siap lagi, tapi kalo nak pakai boleh la....tunggu la Ca & papa dia smp, pasai Ca ikut Papa dia balik umah Tukyah dia tidoq sana...depa smp ja teruih amik keta, teruih la pi...masa pi tu kul 7.30 pm, tapi kami punya sesat larat smp ke Umbai kul 12 tgh mlm..gila betoiiiii..!!Sebbaik sy bawak baju spare siap2...maka jadilah percutian terkejut tegempaq...lepak melaka la kami last wiken...tentative programme nya adalah spt di bwh...:D Tapi mmg best pi kali ni sbb dpt makan apa yg nak dimakan selama ni, dan dpt pi zoo melaka..siap otw balik KL singgah PD lagi bg budak2 mandi2..Tapi Luke penakuttttt..dia meraung2 takutkan lauttt!!!!:P


Depa 3 beranak...


kami 3 beranak....:-)


menu kami di Perkampungan Ikan Bakar Terapung Di Umbai....Yummehhhh!!!!


syiok masuk safari nih...kira teratoq la zoo melaka nih..much2 better then zoo negara, tiket pun much2 cheaper dr zoo negara..!!Sgt best!!


Horse ride....!!!!rm2 sorang...so 4 hengget la!!!murs sajorrrr!!!


Ca wif her fav. animal Mr. Giraffe...pi zoo negara cari binatang nih, pi zoo melaka pun cari..dia pny suka laaa sbb kat zoo melaka byk giraffe nih, sihat2 dan bersih plak tuh...:D


diatas turtle!!!:D


anak2 saya yg sgt happy dpt pi Zoo Melaka...


penutup jalan2 Melaka aritu kami mkn asam pedas Melaka...bleh tahan la..sy masih x berpuas hati sbb sy pernah makan asam pedas Melaka yg lbh sedap dari itu tp x ingat kat mana....:P


Luke yg penakut dgn laut..!!meraung2!!!:P


si kurus....:D


kami...:-)


bdk ni sian, mkn bb bites dia ja..tp suap nasi Along dia mkn jgk 4-5 suap..


Lps Ca puas berendam, pi bg dia ngan Luke mandi air bersih..then makan kat sini...Ca yg mintak..dia dah lapaq sgt..ok jgk la rasa dia...ni menu yg kami mkn...

20 comments:

Zatul said...

Mana gambar kereta baru??? =D

p/s: saya suka gambar family ittewww!!!;)

mierafaziera said...

Tun: keta x siap lagi, tu ada kat workshop ada nak buat lagi, esok hantaq balik kat tpt cat sbb budak tu x abih lagi touch upnya...keta buruk ja tunnn...segan jgk nak tunjuk sebenaqnyaaaa...:D
psst:family pic ittewww????doa2kan la ye Tunnn!!!:-)

Mrs.Nury said...

i likeee this entry pictures....suker tgk korang sefamily.But kan mira sorry nk tanya skit...u both dah ok ker?if ok alhamdulillah.Sonok tgk korang sefamily yang happy g holiday sama-sama especially the kids.Nury sentiasa doakan yg terbaik untuk kwn2

darling8tabby said...

sejuk ati tengok ur vacation mira..any good news ker? i doakan naaa...amin..

mierafaziera said...

Nury: insyaAllah plan nya ada..but still looking for the right time...i buat ni demi anak2 Nury, esp. Ca..doa2kan la ye..:-)
Finas: aminnnnnnnnnnnnnn..!!:-)

zakiah z said...

aku rasa hampa ni ada jodoh lagi.. tgk dari gambaq memang kami yg di luaq ni pun seronok tengok! demi anak2, eloklah buang yg keruh, ambik yg jernih.. tiap kali hampa teringatkan pasai yg buruk2, cuba pejamkan mata, ingatkan benda yang manis pulak.. insya allah, hilanglah rasa marah tu.. aku doakan hampa bersatu balik! All the best mira!

p/s: aku suka baca ceghita2 hang ni, dari zaman fotopages lagi.. selalu buat aku tersenyum sorang pasai hang ni kelakaq.. :)

syasham said...

semoga family ini bertaut kembali.

Tyha said...

Mira happy dengar news and seronok tengok pic2 family yang happy ni.Dulu 2 pon you all happy mcm ni jugakkan?

Do its for your self and your children, lebih berbaloi2...;)

rine said...

salam singgah... suka baca blog akak... n rine ikuti since fotopages lagik... semoga memperolehi happiness yg akak idamkan.. aminn!!

chomel store said...

miera,
ca nampak happy betui bila papa dia ada... i doa yang baik2 untuk u sefamily.. happy + sebak tgk entry nie..

Anonymous said...

nice.... my prayers always with u dear... doakan yg terbaik tuk u n family ok.. hugs zaRina

mierafaziera said...

Kiah:tu la...itu je yg mampu aku buat utk anak2, aku pejamkan mata jek....harap2 mata aku x terpejam teruih kiahhhhhh!!!!!:D
Sya: tq dear...
Tyha: I ckp benda yg sama kat Papa ca & Luke that day, i kata dah lama I x rasa perasaan happy mcm mana masa pi Melaka that day.....:-)
Rine: tq dear...:-)
Chomel: Ca x abis2 ckp dia selalu doa kat Allah "jgn kasi mama & papa gaduh lagi..ya Allah..":-(
Ina:Tq dear...:-)

Intanaziela said...

Mira...semoga yang keruh kembali jernih..suka tengok progress...gambar yang dapt lihat semua orang happy masa tu... :)

Love Says it All~ said...

BRIDAL MAKEUP CLASS (2-DAYS CLASS)!!

WHEN: 23RD & 24th january 2010
WHERE: EYRA RIZAL MINI STUDIO, SHAH ALAM
HOW MUCH: RM500

**CLASS INCLUDING HAIR + SHAWL STYLING
**LUNCH, MAKEUP TOOLS & PRODUCTS WILL BE GIVEN
**GOODIE GIFT SUCH AS M.A.C EYESHADOWS/LIPSTICK WILL BE GIVEN(DIFFERENT GIFTS WILL BE GIVEN TO EACH AND EVERYONE OF U.)
**CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN.

LIMITED SEATS UP TO ONLY 10PAX!!
REGISTER LATEST BY 25th February 2010 @ 9PM

WWW.EYRARIZAL.COM
0162128740
FB: EYRA RIZAL @ EYRA RIZAL TOUCH

intan adikin said...

kak miera, sy ni silent reader akak dr zmn fotopages..x tau nk ckp pe la kak, memg sentiasa doakan akak n abg poji ade jodoh..bkn utk ca n luke tp utk diri akak sendiri jugak...b strong sis...luv u---wpun cuma kenal d alam maya shj hope dpt jumpe kalo de mase...

mierafaziera said...

Intan Az: InsyaAllah..tq dear..:-)
Intan Ad: InsyaAllah..doa2kan ye dik..:-)

Anonymous said...

i always pray the best for u my dear friend

muah muah muah!!!

mummy baby sara

Marsha~ said...

kan bagus berempat macam ni.... sweet je.. rujuk baliklah kak, abg fauzi.. :P

Anonymous said...

semoga mira n x bersama kembali... amin..

suryakuzi

mierafaziera said...

Azza: tq laling!!Muahhhsss..!muahhss!muahhhss!!:D
Marsha: kor doa2kan selalu ye dik...:-)
Surya: Aminnnnnnnnnnnnnnnn..!!!tq dear..:-)