Thursday, January 28, 2010

Ca's bekfes Routine!!!Mesti Luke kacau!!:P

Dah hampir sebulan Ca school, Alhamdulillah she's doing ok in her study...Cuma sy sgt2 kesian tgk dia kepenatan dgn rutin harian dia..bangun seawai kul 6am, mandi, solat subuh (kdg2), bekfes, then kul 6.40am mesti turun ke bawah dgn Kak Long anak Ibu Salnya sbb school bus will pick them up at 6.45am. School bus tu kepunyaan ayah Kak Long aka husband Ibu Sal..Ca panggil pun Ayah..klu lambat sket mmg dia akan tunggu la..Sy menghadapi masalah mengejutkan Ca bangun tidoq lately sbb dia kelihatan ssh nak bukak mata sesubuh adam tersebut..penat sgt agaknya...:-( Kebiasaannya, mmg si adik akan bgn dulu dan akan duduk dan menepuk2 muka si kakak supaya kakak bangun..!!Bila Ca terlambat, things will be kelam kabut la..sbb nak kejaq masa kan. But so far masih on time la..tapi kesian la tgk dia...hadoiii..mama dulu x dak mcm ni Ca oii..mama dulu rilek jaaaa..kesian la kat anak mama nih..baru djh satu life busy mcm dah masuk Univ....So gabmaq2 dibawah ni ialah pemandangan biasa di meja makan kami di setiap subuh mon-fri everytime Ca taking her bekfes...cibukkkkk je Luke tuhhhh!!hepppppppp!!!!:D


Kelihatan disitu Luke cuba memanjat dining table tersebut..ini adalah pemandangan biasa setiap kali Ca bekfes..adiknya MESTI sibuk sama..!!Klu bwk dia tughun, dia mesti jerit sora kuat x hengattt!!!huh!!ikut perangai sapa tuhhh???:D


Ca x pakai tudung masa ni sbb dia terlupa masa mandi dia pi wash hair, maka terpaksa bg kering dulu then br kasi pakai itu tudung..!!mind the bedak selopong ittew sbb sy suka sgt pakaikan anak2 sy bedak selopong2..terikut2 cara mak sy mengadun saya & cucu2 nya..:D


Stop mengendeng adikkkk..along nak mkn cepat-cepattt..along nak gi school laaa..!!:P


selalgi Along x suap, selagi itu la dia mengendeng...sat berdiri kat tepi Along, sat naik kat kusi sebelah Along...Lukeee..Lukee..!!




Rutin harian ialah mengacau Along bekfes!!

7 comments:

AniSweet said...

miera... dalam sibuk2 and kelam kabut pagi2 sempat lagi tu snap gambaq yek!
luke kuat jerit tu.... mesti ikut mama dia! hehheh!

Anonymous said...

Hi Luke...Hi Along....tak apa letih dahulu nanti akan senang kemudian...yes...yes...saya sudah nampak itu kereta vitamin c kat TD...berderumm2 di jalanan...

mierafaziera said...

Kak Has: Ya betolll!!ikut mama dia la, Tarzan Taman Desaaaa!!!
Anonym: sapa la gamaknya anonym ni yek???:D

noor said...

mira Luke soooo cute...ca tetap macam mama dia comey

anese said...

salam miera...la dah berblog rupanya..dulu2 i suka jugak baca ur story kat fp...then longgg pausee i ingat u tak minat nak update dah...tadi tetiba je terbukak fp u..now i paham knp u long silence...tak pe la semua dah berlalu..dugaan ni dtg perlbagai bentuk..saya juga tak lepas...

Apapun suka sgt dpt baca cerita u and the kids maybe Ca sama baya dgn anak sulung i dan juga x-qdees kids kan..haha..keep updating okeh!!

faraa said...

alaaa comelnyeeeee!!!hehehe gerammm!

dilaOHdila said...

alahai luke & along
comeynya....
sayang along kat luke erk
good gurl