Monday, September 6, 2010

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Batin Dari Kami 3 Beranak...:-)


My boy, mcm posa ja Luke dpt makan!!


Ni semlm Mr X belanja bebuka kat OTWC Kopitiam Sunway Pyramid then sambung soping jeans Luke dan beberapa brg depa yg lain kat sana..


Ni kat Brand Outlet Stores Ikano semalam, nak cari baju raya esp. dress Ca, last2 beli jeans Ca dan stokin Luke ja..Ca x mau dress situ sbb x ada lengan..dia nak dress yg ada lengan. Jumpa kat booth raya kat tingkat bawah Ikano tu dress yg ca nak, tapi simple ja la..jadi la, janji ada..:-)


Wajah2 kesayangan hamba...saya syg sgt la anak2 saya ni Allah ja yg tau!


Kami happy walaupun hanya tinggal kami bertiga!!Me wif my lovely son!!


Soping kasut raya kat kedai Bata sajorrrrr....!~!!


Ni ari sabtu lepas, bawak depa pi midvalley belikan kasut raya...seronok walaupun penat melayan kerenah depa esp. Luke yg sgt notty tuh!!


Ini Pic Minggu lepas pi bawak depa ke Mydin tukarkan songkok Luke. Masa gi beli x bawak luke, bawak Ca je..sekali terbeli size kecik. Rupanya Luke pakai songkok kids pny yg size besaq sekali...:D


Ini Pic Prepare Raya Last year..Kecik lagi Luke..!!!:D

Sat nya masa berjalan dah nak raya dah kita kan? Raya bila? Apesal ada desas desus kata raya jatuh khamis ni yek? Klu khamis ni raya kena balik kg rabu la kami nih..Mak sy yg terchenta nak raya kat kampung jugak so kena la balik kg. Macam kurang meriah dah raya sebab Apak sy yg terchenta dah x ada...:-( Tapi x apa, akan ku gagahi jua menyambut raya ni semeriah yg boleh, dalam kesederhanaan...demi anak2 ku...Raya ni budak2 la yg seronok...kan?

Baju raya dah beli dah..raya pertama theme kami 3 beranak purple kaler..:D kasut raya pun dah settle dah depa 2 beradik..saya yg x ada kasut raya...Masa beli kasut raya depa, Ca tanya.."mama punya shoes raya x beli ke Ma..?" saya kata "x apa, ma beli utk Ca & adik dulu...ada duit lebih sok baru ma beli utk ma ok?" Ca kata "siannnn mama....:-( " memang saya dahulukan diorang dulu..Baju raya utk mak saya yg terchenta pun siap lama dah saya tempah..senang kan?Baju raya saya pun settle dah...x de beli baju casual pun utk saya, semua baju kurung ada 4 pasang..ada sehelai blouse pemberian abg saya last year, tapi seluarnya x beli lagi..pakai je la seluar putih sy yg pakai ke opis tu je nnt..

Kuih raya pun dah beli dah utk umah kami di taman Desa dan jugak utk umah mak sy di kampung. Arwah Apak dah x ada, mak pulak tinggal dgn saya..jadi saya la menggantikan tempat Arwah Apak menyediakan itu ini utk umah kg..Dah plan nak beli daging dan ayam siap2 dan segala brg2 dapoq utk umah sebelum balik kg lagi nanti. Sebab saya x dpt cuti sebelum raya, jadi akan balik petang memasak tu my company bagi 1/2 day leave utk semua kan...jadi kena beli la semua brg2 siapa2 kat KL sbl balik, kalau nak tunggu smp kampung baru beli mesti x sempat..sebab mesti smp nnt dah malam kan...harap perjalanan balik raya nanti smooth ja, dan keta kesayangan saya x wat hal raya2 ni kan?

Raya ni rasanya mood x la sesedih raya last year..Anak2 pun dah dpt menerima keadaan kami tanpa papa depa disisi.. saya pun rasanya Alhamdulillah..dah ok dah perasaan ni..mungkin la ada sekelumit sedih tapi itu x akan mencacatkan langsung sambutan raya kami. Saya ok insyaAllah..demi anak2 dan mak sy yg terchenta, saya Alhamdulillah dikurniakan perasaan yg sgt tenang dan kekuatan dalaman yg mana saya selalu doakan dari Nya hari2 dah sy dapat.Terima kasih Allah....syukur Alhamdulillah....Ramadhan tahun ni erkat sungguh..Alhamdulillah Ca boleh puasa penuh, x tinggal lagi walau sehari pun tahun ni..Ca jugak dpt menamatkan bacaan Iqra' No. 6 nya minggu lepas dlm Ramadhan ni jugak..Alhamdulillah dia bleh naik ke Qu'ran plak pasni...bagi dia break mengaji kejap, lps raya nnt terus naik Qur'an...A;hamdulillah bacaan Ca sgt baik..syukur Allah kerana kurniakan saya anak2 cerdik..biar mereka begitu selamanya...yg lain2 saya x penting, anak2 yg solehah & soleh je yg penting..itu je harta yg saya ada yg bakal mendoakan saya bila sy dah x ada di dunia ni nanti..

Kami mungkin akan berada di kampung bermula sehari sebelum raya sehingga lah hari khamis 16 hb September 2010. Beraya sakan la katakannnn..!!Untuk semua yg berjalan ke Perak, esp. belah2 Kuala Kangsar, jemputlah datang beraya ke kampung kami nanti yek...:-) Mr X kata dia akan berada di Kuala Kangsar pada hari raya kedua sebab ada sedara dia kenduri kawen..jadi dia mintak nak bawak anak2 pada hari raya kedua tu dan dia jemput saya sekali kenduri kawen hari raya ke tiga tu, x tau la..tgk lah klu rasa nak pegi saya pegi..klu x, x la kot...sedara mara dia belah Kuala Kangsar mmg baik dengan saya...bukan kata belah Kuala Kangsar, Alhamdulillah setakat ini keluarga dia semua mmg baik dgn saya...hubungan dgn dia je yg terputus, dgn yg lain x putus pun....semua masih call2 saya dan bertanya khabar..sepupu sepapat nya masih berhubung x dpt dgn phone dgn FB bertanya khabar dan segalanya...hubungan sy dgn Mr X pun lebih elok sket dari hari tu, sebab saya malas nak simpan dendam lama2...Saya maafkan dia sebab itu lebih membuat sy tenang..klu x hati x tenteram dan sentiasa dlm keadaan marah je..berkat doa saya dlm bulan Ramadhan gamaknya..Allah makbulkan doa2 saya..Alhamdulillah..syukur.. tapi hubungan kami setakat itu je la...biarlah dia dgn dunianya, dan saya bahagia sangat dgn anak2 dan mak sy skrg...Semalam dia bawak kami 3 beranak bebuka diluar...tapi setakat itu je la hubungan kami pada saya..Pada dia saya x tau la. Tapi sy dah luahkan apa perasaan sy kini kat dia semlm..biarlah hubungan kami mcm ni je demi anak2..lain2 biarkan jadi kenangan dan sejarah...temankan dia soping baju raya dia semlm..dia belanja bebuka kat OTWC Kopitiam sebab restaurant lain Sunway Pyramid semlm semua full house...

So, itulah perkembangan kami utk Hari Raya Aidilfitri 2010 ni...dari kami 3 beranak, semoga hari Raya kali ini membawa tuah kepada kami dan semoga satu lagi doa saya dapat Allah makbulkan lepas ni...:-)Minta maaf zahir batin mana2 salah silap sy yea kawan2 dan sedara mara semua..saya sayang kamu semua...baik2 balik kg raya nnt tau..drive carefully..semoga kita semua selamat balik kg dan selamat balik semula ke rumah masing2 lps raya nnt...

8 comments:

edrina said...

Selamat Hari Raya Mira!! Maaf zahir & batin andai ada tersilap kata & terkasar bahasa yg mengguris hati yer!

leezsa said...

selamat hari raya nyah...ke sunway dgn mr x rupenye ye....anyway apapun pikir diri ko & anak2 dulu. x ni x payah pikio

mierafaziera said...

Ye nyah..aku ingat pesanan kor...!Muahhhsss!!

Anonymous said...

makcu.. selamat hari raya.. mahap zahir batin.. haa.. dengor nasihat kawan makcu kat atas tu! InsyaAllah kita jumpa kat kg nanti. akan kubawa segala jenis kek & kapkek bagai. makan le sampei muntoh!!! hehehhe

peminatmu,
Bdr Sri Permaisuri.

Marsha~ said...

kak mieraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!! selamat hari raya kak.. sy mintak maaf kalau ade silap dan salah sepjg perkenalan kita...... semoga ikatan persahabatan kite berkekalan hingga ke anak cucu.. sy doakan akan hadir sinar kebahagiaan buat akak, ca dan luke... :)

prahlad said...

Work For Advertising Company at www.visionjobcare.com

Join one of the best Advertising Company of India. We pay you for your hard work. 100% Payment Assurance. Its a copy-paste work. Unlimited Monthly income.
For more details: E-mail us at support.visionjob@gmail.com Website: http://www.visionjobcare.com/XXX.html

emly2175 said...

terkejut bila baca your status..apa yg terjadi dlm hidup kita semua dah tersurat sejak azali lagi.Walaupun pahit sesuatu kejadian itu, ada rahmat tersembunyi disebaliknya. Praying for the best for u and your two lovely young kids Mira!

emly2175 said...

terkejut bila baca your status..apa yg terjadi dlm hidup kita semua dah tersurat sejak azali lagi.Walaupun pahit sesuatu kejadian itu, ada rahmat tersembunyi disebaliknya. Praying for the best for u and your two lovely young kids Mira!