Thursday, February 25, 2010

Balik Kg Cuti CNY (masa ni Luke blm demam lg..)

Cuti CNY aritu, sy dan anak2 mengikut Mr X dan family nya bercuti ke Kuala Kangsar dan Taiping Perak. Agenda penting nya sbb sabtu tu hari perkahwinan kazen mr X kat Kuala Kangsar, keluarga pengantin mmg nak sgt sy dan anak2 balik sama Mr X, smp menangis2 Pak sedara Mr X call sy berkali2 suruh balik jgk, maka dgn kami pun balik la sama. Habis kenduri, ahad tu teruih pi bejalan ke Taiping plak bermalam beramai2 kat umah kazen Mr X yaitu Abg Umaq & Kak Noor...Abg Umaq suruh kami mai sbb dia nak masak koitiau udang sepesel...rupanya dia nak promo bisnes kopiiiii!! Tapi kami mmg beli kopi tuuuu...:-)Hari isnin malam baru kami balik KL, dan smp Taman Desa kul 1am...


Masa otw balik kg hari jumaat malam sabtu (120210)..kami bertolak berkonvoi 4 biji keta bersama2 family Mr X..smp Kuala kangsar kul 3am..!!


Kat Kuala Kangsar kami stay kat Rumah Rehat Kuala Kangsar ni...sy dan anak2 x balik kg Opah Atuk Ca & Luke sbb Opah & Atuk berada di Putrajaya masa ni menunggu kelahiran anak angkat Ibu Noun Ca & Luke...


suasana dlm bilik kami, kami share ramai2 satu bilik besaq kat Rest House Kuala Kangsar tu utk 2 malam...!!


Cinta hati sy yg ni x mau mkn sgt...mana x makin kering badan dia...!!


nasi kenduri sy, sedap ya amat masakan semua lauk dan nasi hari tuuuu..!!


Luke bersama Pak Anjang (adik Mr X) dan anak2 Pak Anjangnya yg rajin melayan dia...!!


Abaikan rupa sy yg sengal dan bepeluh2 tuh...kat Perak panaih kemarau!!


Luke wif Makcik Fara nya....:-)


Selamat Pengantin Baru Teh...semoga kekai hingga ke akhir hayat ye..:-)Sy bawakkan cup cakes je utk Teh aritu....


Kami dgn Teh, pengantin yg di raikan....:-)


Ini Mr x dgn Pakcunya (pak sedara Mr X), pakcu la yg telah memujuk sy balik kg cuti CNY aritu sbb anak pompuan sulong dia nak kawen..byk kali Pakcu call sy smp menangis2 ajak balik jgk..sbb sy x mau mulanya , segan sbb dah x dak apa2 dgn mr X kan...tapi Pakcu kata dia syg kan sy dgn anak2 sy mcm anak2 dia jugak...sbb Pakcu beria2 suruh balik, maka sy pun ikut la keluarga Mr X balik kg sbg meraikan perkahwinan anak pompuan sulung Pakcu...iaitu Teh...:-)


tiap kali pi makan, kami akan pi beramai2...semua akan serbuuu!!dimeja sana adik beradik Mr X semua!!


pasemboq kuala kangsar....Mr X yg suka nih, 2x pi mkn, 2x dia oda nih!!


laksa kuala kangsar...fav. saya nih!!


kat Kuala Kangsar kemarau, dpt cendol perghhhhh!!!!


syiok balik kali ni sbb dpt mkn laksa & cendol kuala Kangsar sepuas2nya..!!!


otw ke umah kazen Mr X, met an accident!!Wira putih tu rempuh Pajero, teruk wira tuh...Mr X siap turun nak tlg...nmpk la org ramai pun tlg mangsa2 dlm wira yg berdarah2


Along had a good time @ Taman Tasik Taiping!


Luke yg demam, tetap nak main jugak..


kami pi Taman Tasik Taiping petang ahad tu..bawak budak2 main kat playground!


Abg Umaq & Kak Noor kazen mr X yg bawak kami pi..pi beramai2 makan..lps mkn teruih bawak Luke pi Apollo Medical Center sbb dia demam!


ni mee goreng udang sy, sedap nak mamposssss!!!puas mkn udanggg!!!!!


pi makan mee udang Kuala Sepetang, puas ratah udang!!!


Luke yg demam, dipeluk oleh kakaknya...berlenggeng ja Luke kat sana sbb belah Perak panaih kemarau!!

4 comments:

Noni Nadiah binti Md Yusoff said...

mira...

nn happy tengok lately mira nmpak happy. ca n luke pon... nn doa yang terbaik utk mira, ca, luke dan encik poji. moga suatu hari nanti. huruf X tu dah hilang. dan lebih bahagia utk selamanya

Alida Ali said...

Teh Badriah ke ni...keciknya dunia dia ni kawan sekolah saya dulu sbb saya pun org kuala kangsar gak...mmg tahu dia kawen sbb tgk kat FB dia...

Tyha said...

Alahai siannya LUKE...cemana dia Mira? Skang ni memang kat mana2 pon panas.Kat NURSERI budak2 ni tengah musim CHIKEN POX!

Hope LUKE cepat sembuh ye.Sedapnya dpt makan2 sambil jln2.

afairuz said...

kak mira..lama tak jenguk..nih dh keja leh la..layan....tu dia terliuq tgk pasemboq n laksa..nanti balik tepen leh la drop by sana..kak..nampak ca susu sket..penat kot ngan aktiviti skul..ok tak skul dia???