Wednesday, February 10, 2010

Makan2 @ Dorai.....!!!

Ni hari jumaat last week, hari incerement pny backdated masuk a/c tuhhhhh...ha3x..!!Lps keja ja teruih pi Sogo nak merembat handbag...!!!!beli sama pezen utk anak my kazen yg nak wat aqiqah last saturday...dah dpt apa yg i nak teruih pi cari makan sbb ca & papa dia lapaq..maka kami teruih pi Dorai sbb bertahun2 x pi dah, rasanya berbelas2 tahun x pi tau!!!


mamat kecik ni suka sgt la naik "car" nih.....uuuunnggggg..uuunnngggg!!!skrg x onggg..ongg dahhh!!:D


along dah x sesuai la Long naik nih..Along dah besaq!!!


nasi lemak daun pisang!


Ini org sgt lapaq sbb x makan2 dari petang....maka dia pulun la...!!


teloq rebuih!!


stall sup dia...bukan main sibuk depa nih, x menang tangan!!


pny ramai org la keliling tpt ni penuh dgn pelanggan!!


uke makan teloq rebuih ja...tu pun sket ja..x mau makan, asyik nak menakai ja dia!!


Ni Mr X punya sup..dia kata sedap, dia mkn licin!!


sy punya sup lidah..last mkn sebelum ca lahir dulu..masa tu Lia adik Mr X duduk dgn kami, dia tapau sup ni utk sy..sedap sgt masa tu...tapi mlm tu rasa mcm kureng sket!!kuah dia x nrp pekat!!!


sy sgt puas hati ye kawan2,sbb sgt besaq dlm nya, segala mak nenek brg sy bleh masukkan sekali dlm tu..termasuklah botoi susu Luke, diapers, baju dia, small towel dia..bb wipes...x pyh bawak 2 beg sekali klu nak jalan2 dah...lantak situ org nak kata apa!!!!:D





Ini lah beg yg sy rembat sbg kenangan duit increment yg baru dpt last friday..x la mahai mana..after less RM341.00, tu pun sy pikiaq 600X samada nak beli ka dak...org lain beli coach la lV la beriban2 x dak la pikiaq mcm sy smp kena tny my darling skypers byk2 kali..last2 depa kata beli ja la..beli ja la..maka sy pun beli..ada yg RM200++ yg sy bajet nak beli mola2 tu..tapi bila tgk dlm cermin dgn badan sy yg besaq tu x sesuai la dgn size beg yg kecik..maka sy ambik la beg yg bagak nih..baghu nmpk terletak ja kat badan sy yg gems nih..!!!sy kata la kat salesgirl tuh, "dik..ni less smp 40% nih mesti sbb beg ni dah outdated sgt, org x mau nak pakai dah kan..???"..budak tu kata "x la kak...ni yg last year pny kak, sbb this year nak keluar yg baru.."..klu betoi dia kata mcm tu, lega la...segan jugak satgi org tgk pakai hat pesen 5 tahun lepaih ka...satgi org kata pulloksss!!!:D (ehhh..tp x pa laa...sapa nak kata apa punnnn...janji ada handbag ja sy nihhh...ni paling mahai beg yg sy beli sbb sebelum2 ni sy beli handbag semua kat Uptown atau Downtown ja...kwang3x!!)

4 comments:

fahyda said...

sis lalinggggggggggggggg...cantek la beg u, pinjam bleh kaaaa..?? buleh thn juga herga dia noh..kalo ida pun mau 6000x pikior, tp kalo dh suka beli jgk kan =)...sama la ida pun mana la nk mampu beli beg elvee ka..apa2 ja la, takat yg mampu ja..tp janji besar..mcm2 bleh isi..hahaha

mierafaziera said...

Ida: tau x paaaaaaaaa!!jenih kita klu bejln semua nak bawak kannnnnn..!!mesti beli beg besaq sebesaq2 nya laaaa..!!!:D

dilaOHdila said...

wah mama dah dapat increament bonus ka..best!!! PMB dok senyap jar. increament ka duit kluaq tarak pongggggg...
shopping aaa apa lagi. bila nak rasa duit baru, betui tak. beli lah asal senang memakai.....

Marsha~ said...

seronoknyaaaaaaaaaaaaaaaa dpt henbeg baru... chantek... jeles ni...