Thursday, March 25, 2010

Pada suatu hari..ada 2 org budak..kakaknya bernama Ca & adiknya bernama Luke..!!:D

rutin saya hari2, sebelum tidoq siapkan school beg Ca, ikut jadual sek dia lah buku2 tu semua kan utk 2 sek tuh. Then siapkan baju sek dia setsiap letak atas couch supaya subuh esoknya senang, x la tercari2.kul 5.45am bangun, siapkan ayaq mandi Ca, ayaq suam dia nak mandi..sbb hot shower takde so kena la boh ayaq panaih sejug dlm baldi tuh..then kejutkan Ca..dia skrg dah mau mandi seniri, so sementara dia mandi sy siapkan bekfes dia..then bab pakaikan baju sy yg pakaikan baru cepat..klu dia yg pakai baju sek, huh x tau la....then Ca bekfes, sy solat jap...then 6.40am ca nak kena turun dah dgn Kak Long anak owner school bus dia (satu level dgn umah kami so sng sy x payah hantaq Ca turun). Kdg2 Luke pun terjaga sama time Along bgn maka havoc la umah sesubuh adam tuh klu dia bgn..:P Petang kul 6.30pm baru ambik depa sbb Ca balik dr Sek Agama dia smp umah bb sitter dlm kul 5.20pm mcm tu, biaq la dia rest jap, mandi siap pakai PJ semua..baru sy pi ambik kul 6.30pm tu..then baru balik umah. Malam Ca pi mengaji kul 8pm smp 8.45pm mcm tu then bawak depa 2 beradik dinner..Selalunya kedai2 makan dlm Taman Desa ni ja..mcm tu lah rutin sy...:-)Kdg2 Ca dah makan setsiap balik dr sek kat umah bb sitter so dia x mau makan dah malam..so klu yg mcm tu, kul 9pm sy dah tutup lampu & TV semua bg depa 2 beradik tidoq..depa dah lena betoi baghu sy bgn dan buat apa yg patut..:-)


masa ni baru lps ambik diorang dari umah bb sitter...mcm ni la hari2, tapi that day bertambah muatan sbb sy hantaq laundry baju2 kotoq so byk la brg bawak..Luke terpaksa duk atas beg laundry..ha3x..klu dak mana nak muat tgn sy yg ada 2 ni ja nak bimbit semua benda, beg sek Ca ja dah 2, beg baju depa 1, handbag sy lagi...blm tudung sekolah ca lagi...tapi dah immune dah dgn situasi mcm ni..mola2 dulu stress gak..skrg OK dahhhh...x rasa apa dah...:-)


alamakkkk...Alonggg...beg Along jatuh la Longggggg!!!


anak2 ku yg saaaaangat understanding dgn keadaan mamanya....syg kamu berdua sgt2!!


Si kakak plak masa ni tengah study math sebab keesokkannya dia ada exam math masa ni...


Si adik sdg bergembira ria memunggah menan dlm bilik Along nya...:D


dtg la sinakai nihhh...Along wat aper Alonggg??agaknya itu la maksud bahasa Jerman yg dia ckp tu..:D


mola2 buat2 tanya dulu kat Along bleh dak nak sembang2 kotttt!!:D


Notty boy!!But we love him for that!!:D


Along x marah adik kacau...sbb Along syg adik...!!!


duduk teruih atas book Along...!


cayang Along dikkk..dia pun cium la Along dia..:D


suka sgt tu dpt dilayan dek Along!


They'r so close each other, sy suka senyum tgk gelagat diorang dari jauh...Luke syg sgt Along dia...Along pun syg sgt adik dia..Ca kan klu Luke tunjuk keletah yg berbeza setiap hari kan, dia akan senyum dan muka dia mcm bangga sgt bila adik dia bleh buat sesuatu yg baru each day...diorang la syurga saya...semoga kekal berbaik2 adik beradik smp akhir hayat ye Along & Adik..u guys just have each other suatu hari nnt bila mama dah x ada...:-)

9 comments:

fahyda said...

sis laling, sy pun sama setiap pagi & petang dok menjinjing beg anak2 yg byk ittew, qeera ja dh 2 beg..satu beg sekolah, satu beg letak baju2 dia..pastu sibuk dok menjinjing anak patung pulak..ngan aqilnya 1 beg..henbet kita lg...mmg sgt stress..tp nasib la umah bawah...i bangga ngan u sis, pasal u sgt tabah & suka tgk luke & ca yg very close..kalo aqil ngan adik dia takmo nganlah langsung..makin sakit jantung ku..hahaha

darling8tabby said...

sedih baca entry mira ni..takpe la mira..take it as a challenge...make u stronger!
sayangg mira!

kuchai said...

eleehh comel sangat.. ahahhah patut la lain mcm ghopa stroller luke tuu hiks mcm2 la akak nihh

dilaOHdila said...

salam mama ca...miss u so much!
esok mama kaya tak? hehehehe.....
dengaq esok uek semua kayos kan...ke mama dah kluaq dulu....depa pakat cuti sok mama ca, tak aci betoi lar.

sayang along kat adik.....syahdu acik tengok......

mierafaziera said...

Ida: sadis kita kan laling???
Finas: Tq laling!!!syg awak jugakkk!!!
Kuchai: stroller tu sabit x boleh dia menjerit ja Chai oiiii..klu dak mcm2 dah stroller tu sumpah seranah akak nih pasai hari2 bwk mcm2 muatan beratttt!!
Dila: Miss u too laling!!blm kaya lagi Dilaaaaaaaaa...kami dok dengaq2 rumous kata ujung bulan nih...aminnnn..aminnnnn..mintak2 betoi laaaa!!!:D

Mrs.Nury said...

alahai mesra betul dua-beradik ni...sonok kan tgk gelagat anak-naka kite mira.Lega & lapang jer tgk diorg biler happy hilang segala stress..

noor said...

alololo..chumelnye siadik dan sikakak tu.....so sweet.....ngan berpampers je....mesti havoc kan mama dia kalau dia bangun kaco along dia nak ke school..heheheh

Norliza said...

nangis aku baca entry mira...teringat anak2 aku...

CT said...

kak mira, sukanye tengok gamba 2 beradik ni...mesti hari2 tgk lagu hatia rasa bahgia kan....