Monday, November 16, 2009

Ca & Papa Dia....



Scene ni pagi tadi masa saya tengah temankan dia tunggu transport dia nak ke school seawai 6.50am tadi...2 hari dia x jumpa Papa Dia dia mmg akan jadi rindu kat papa dia..:P
Ca: Mama..Ca miss papa la..boleh x mama call kan papa, sekejap pun x apa ma....:-(
Saya pun call la..
Papa: hallo...
Mama: (terus pass kat Ca bukak loudspeaker) nah cakap papa..(masa tu Ca tengah menguap..:D)
Ca: helo Pa..Paaa..Ca miss Pa sangat, Pa dtg la tgk kiter kat umah Ca...
Papa: Pa pun miss Ca....nnt Pa dtg k?
Ca: masa papa cuti???
Papa: haaa..masa Pa cuti, Ca x school ke ni?
Ca: Ca schoollll..ni tengah tggu Aunty Rozie amik Ca la ni...Pa..arini monday, ada assembly kat school la Pa...
Papa: ooo..papa lupa la Ca...
Ca: Pa, arini kat school Ca nak potong kek 3 tingkat...
Papa: haaaa..??kek apa lagi aritu bday party ca dah potong cake???
Ca: bukan bday party Caaaaa....Cikgu Hong kasi kekkkkk..school kan nak abis dahhh...Pa niii...
Papa:oooo...ok..ok...Ca gi school elok2 tau..pa nak work ni...nnt mlm lps work Pa dtg tgk Ca ok?
Ca: Pa!!! friday Pa kena dtg school Ca tau!!
Papa: friday??Papa work la..
Ca: Pa dgn Ma kena dtg, amik "remote" card Ca (report card sebenaqnya:D)
Papa: ooo..ok..ok..papa lupa laaa..ok nnt papa dtg...
Ca: ok pa...aunty Rozie dah smp, Ca nak naik car dah...
Papa: ok Ca, i love u..
Ca: i love u too papa....
Papa: ok ..babai...
Ca: Paaa!!!! tunggu...Pa x ckp I love U kat mama lagiiii!!!Cakap i love u kat mama dulu!!
Papa: ok..sambil jerit "I love U Mamaaaaa...!!!"
Mama: dgn sora ego sket " i love U too!!!:D

sekian mekasih...:P

14 comments:

ITA said...

KAH..KAH...KAH..
LAWAK LA CA NIE..AKK IKHLAS KE TAK TU CKP I LAP YOU TU...

KDG2 ANK NI PENYEJUK HATI KAN KAK...

afairuz said...

huhuhuuh..kak...ayat yang last tuh tak tahan...ada sayang lagi tuh..hehehe..

mierafaziera said...

Ita: Ikhlas dikkk...tapi jauhhh.....:D
Afai: ada lagi Afai....ye la, tpt jatuh lg kan di kenang...:D

fahyda said...

tudiaaaaaaaaaaaaaa...dgn ego sungguh habaq i lap u tuh ! ikhlas dak..? hahahaha lawak aih, caaaaaaa...gud girl la, bagus ca nk mengeratkan lg hubungan mama ngan papa..hehehe

edrina said...

hehehe.. remote card..

tapi kesian kat ca kan mira.. tapi ca mmg bijak.. dia nak eratkan balik mama ngan papa dia :-)

darling8tabby said...

ayat last tu...ca pandai naaaa....

remote card? comelll la ca ni..

leezsa said...

wakakakkaaa..............lawak pun ada, sedey pun ada hehehe..

~aNNa~ said...

mira, saya tatau nak habaq cemana, tapi masa saya dok baca perbualan ca dgn papanya, berlinang air mata saya =(

aunty pun sayang ca

CT said...

pandainya ca....moga keceriaan kan selalu milik ca ye....i love u too ca..

syasham said...

appy kalau family ni bergabung semula..Ca cute sangat..

syasham said...

Happy kalau family ini bergabung semula...Ca u so kiutt..

Anonymous said...

wakakaka.. tak tahan ayat 'ngn sedikit ego....' ca mmg anak yg baik. U bring her up well mira... insyaALLAH things will be better for u n the kids... hugs zaRina

Yours truly said...

salam mira...

akak ada gak follow u kat FP..tiba2 terjumpa blog ni..tak sangka sungguh...:-(
harap mira tabah ye..
salam, peluk cium buat ca & luke..

Anonymous said...

Salam mira...

ca mmg anak yang baik. Bagai xmau kasih syg kalian putus. Mmg ca dewasa dalam usia begitu muda. Makmi doakan yang terbaik buat kalian. Jgn lupa tau, amik 'remote' card...hehhe..

~Makmi a.k.a UmmiQaisya~