Tuesday, November 3, 2009

From FP to FB...and now I'm bloggggg..??:D


Assalamualaikum semeeeee.....jangan gelak okehhhh..pls welcome me as I am a new errrr blogger????:P Sebagaimana yg seme tahu blog saya mcm besa lah, all about me & my kids..I have 2 kids most of u guys tau la kan..Alyssa & Luqman aka Ca & Luke...This coming 27-11-09 Ca will be 6 yrs age, and by 22-11-09 Luke will celebrate his 1st bday...How time flies kan? Bday party?? Maybe yes, maybe not...tengok kerukunan kewangan ku dahulu....But Ca will definitely will have a small bday celebration next wk wif her teachers & classmates..by 15th kan dah start school holiday, so tu yg kena wat in advanced tuh...Dia sgtla excitednyaaa....request nak wat games plak..So saya rasa ok la, simple ja kan...beli bday cake,..(she request for a Princess cake..!!!Againnnn????:P), then prepare party packs, party hats, party snacks...ok kot....


Harap2 masa x mencemburui saya, maklum la, dgn 2 org anak, saya pny kalut mcm org anak 10, mcm masa tu cepat sgt berlalu..tau2 ja dah masuk waktu tidoq....semenjak 2 menjak nih, time tidoq kami 3 beranak mmg cepat, kdg2 by 9.30pm dah Zzzzzzzzzzzzzz...bukan apa, saya tidoq kan depa 2 beradik, dgn saya2 sekali lenaaa...contoh mcm semalam, nak tgk Bionik pun x dan, tau2 dah lena...ntah kul berapa diganggu oleh panggilan telefon dari Mr X, maka saya terbangun...kalo dak mau lena smp ke subuh...ngeeeeeeeeee...!! So bebalik kepada masalah masa ni kan, masalah lain ialah masalah logistic...no transport..tapi x pa, setakat nak gi beli segala party packs semua tu, public transport banyakkkk..cuma kena cari masa jek nak gi beli goodies dia kan...so hopefully this plan will be success....:-)

23 comments:

olie said...

tidoq awai ka mlm tadi? hahaha sama ngan Hadif x dan tgk Bio-nik..pagi2 dh mengarut nk marah pasai x record Bio-nik..mampoih....

leezsa said...

caiyuk..caiyuk

fahyda said...

vavavavavaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....bestnyaaaaaaaaaaaaaaa...kakak kita dh ada blog...! story pjg2 tau..i suka baca story u sis..hehehe

mierafaziera said...

Olie:hari2 tidoq awai olieeeeeeeee..tutup semua lampu siapp!!!:D
Joghen:Ngeeeeeeeeeeeeeee...!!Buah cempedak di luor pagor, ambillah galah, sila lah jolok buah ittewww!!:D
Ida: okeh...byk story x dpt nak di morykan lately..kena tapis dulu..:D

Hana said...

waaaa... saya mengalu-alukan kedatangan anda...! keep on blogging my fren! tempat ini adalah tempat meluahkan perasaan. sapa tak suka, jgn baca! hehehe

CAK said...

jeng jeng jeng..... syiok aih...

azwa penang said...

bestnya bila baca mira dh mula nak ber blog pulak. sy follow cerita mira dr zaman FP lg..tp sy jarang tinggal comment...hehehe..malu.. apa pun, sy tunggu nak baca cerita2 mira lps ni.

Anonymous said...

great.. keep on writing beb!! :-) mamiAA@zaRina

Aiza Azril said...

welkam to the club! saya akan tetap menyokong anda walau di mana jua....hehehe! ;)

elly said...

bagus bagussss...
dah lama x bc celoteh mira yg sy sgt2 sker!!!

Anonymous said...

selamat datang ke dunia blog. boleh upgrade skills from time to time. jangan lupa letak shoutbox or yang seangkatan dengan nya. layout design banyak...pun boleh cari mana2 yang berkenan! -kakhas-

mierafaziera said...

Hana:ya betoiiiii.sapa x suka, jgn baca...err baca x pa, tapi jgn nak caras2 plak..kan??:D
Cak:jeng!jeng!jeng!
Azwa:x tau ada idea lagi ke x mcm masa kat FP dulu..:D
Ina: tq laling!!!
KC: tq laling, tq....muahsss!!!

mierafaziera said...

Elly: theee..heee..heee...x tau bleh lagi berceloteh ke dak nih elly..:D
Kak Has: tq kakakkkkkk!!!

Anonymous said...

beb..goodies tu pigilah cari kat kedai borong..ari tu wa buat untuk anak wa..siap ngan dapat beli hadiah utk masuk dlm goodies tu lagi...maklumlah.dah namer kedai borong kan..hehehe...nanti lu boleh buat banyak² pastu boleh distribute untuk wa sikit..hehehehe..aper pun hidup perlu diteruskan....

edrina said...

caiyuk2 mira!!

CT said...

welcome to d blogworld kak mira.....
do updates ye.....ehehehehe

ca, luke n humayraa got the same month of birth....baguihnye...tahun jek lain kan

darling8tabby said...

welkam to the blogger world...

mira...cepat amek lesen mandu..pastu beli la keter kecik2 dulu..:)

mierafaziera said...

Beb: wa nak gi beli la nnt nih..siapa ke agaknya beb nih???:D
Ed: tq..tq..!!
CT: mesti perangai lbh kurang sama depa kan??:-)neway tq dikkk!!!
Finas: lesen ada lama dah...keta ja masih x dak..mmg plan nak beli keta...doa2kan la dpt naaa...:-)

NaNa said...

kak mira...welcome to blog world..hehhe...keep updating ok!.:)..kite link akak tau...

mierafaziera said...

Nana: theee..heee..heee..tq laling...nnt la akak try2 mengarang cerita...:D

Mrs.Nury said...

welcome 2be bloggers mira....& thanks for adding my link to urs.Tulis je mira apa yg mira rasa syiok jugak tau ada blog ni

mierafaziera said...

Nury: tq nuryyy!!!he3x....

Anonymous said...

[B]NZBsRus.com[/B]
Escape Sluggish Downloads Using NZB Files You Can Quickly Search HD Movies, PC Games, MP3 Singles, Applications & Download Them at Fast Rates

[URL=http://www.nzbsrus.com][B]Newsgroup Search[/B][/URL]